Achtergrond

Gepubliceerd op 22 juni 2013 | door Pieter Mols

Creativiteit is niet vrijblijvend

Creativiteit, innovatief vermogen en ondernemingszin zijn op zich lege begrippen die kunnen worden ingezet voor van alles. En niet altijd per se voor het goede… Bij de 21st century skills zitten ook vaardigheden die te maken hebben met verantwoordelijkheid nemen, burgerschap en dergelijke. Met andere woorden, het zoeken van een antwoord op de vraag: ‘In wat voor wereld wil ik leven?’

Vroeger was men hierin veel helderder: men was het er vrij algemeen over eens wat wel en wat niet ‘juist’ was. Nu is het minder eenvoudig; er lijken veel meer meningen naast elkaar te bestaan en ‘goed en kwaad’ worden niet meer zo duidelijk benoemd.

Theo Maassen illustreert dit gegeven in zijn theatershow ‘Met alle respect’ uit 2012. Dit filmpje werd getoond en besproken tijdens de Eerste bijeenkomst van de basistraining voor vakdocenten en educatief medewerkers.

 

Tags:


Over deze Cultuurheld

Pieter is de trainer en ontwikkelaar van de basistrainingen met schoolteams en kunstdocenten en sparring partner en ontwikkelaar voor het programma Cultuurhelden. Pieter was leerkracht in alle groepen van het basisonderwijs, schoolbegeleider en directeur van een erfgoedmuseum. Hij ontwikkelt, doceert en publiceert o.a. op het brede terrein van cultuureducatie. Pieter is beeldend kunstenaar. In 2000 startte hij het cultureel constructiebureau ContraPunt.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk de video-impressie of bel 015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.