Nieuws

Gepubliceerd op 27 september 2013 | door Cultuurheld

Kom naar de themamiddag ‘Cultuur in de Spiegel’

Op woensdag 20 november organiseert VAK Delft de Themamiddag Cultuur in de Spiegel. Deelnemers kunnen dan ontdekken wat Cultuureducatie met Kwaliteit en Cultuur in de Spiegel met elkaar te maken en waarom cultuuronderwijs zo belangrijk is. Daarnaast wordt ingegaan op hoe onderwijs zo ontworpen kan worden dat dat het heel dicht bij de leerlingen komt te staan. Ook kan wordt getoond hoe theater een geweldig medium is om dingen ‘uit het leven’ te laten zien en cultureel bewustzijn te vergroten

Cultuureducatie met Kwaliteit

Veel scholen in Delft doen de komende jaren mee aan het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Het ontwikkelen en implementeren van doorgaande leerlijnen kunst- en cultuureducatie is een van de doelstellingen van dit programma. Cultuur in de Spiegel wordt in één adem genoemd met het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. In het onderzoek Cultuur in de Spiegel, naar een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs heeft de Rijksuniversiteit Groningen een wetenschappelijk onderbouwde theorie voor cultuuronderwijs ontwikkeld. Dat is uniek en van groot belang voor de legitimatie van cultuuronderwijs op school. Daarnaast is er een ontwikkelingslijn voor kinderen van 4 tot 18 gemaakt. Samen met de SLO wordt ook een leerplankader ontworpen. Het wordt een actieve middag onder leiding van Jos Bol, adviseur van Cultuur in de Spiegel, en met Nina de Hondt van theatergroep Het Filiaal.

Programma

U maakt aan de hand van materiaal van Theatergroep het Filiaal kennis met de theorie van Cultuur in de Spiegel. Daarna gaat u in een workshop naar keuze voor het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs aan de slag. Tenslotte krijgt u materiaal mee, waarmee u direct uw eigen lespraktijk door een andere bril kunt bekijken. Deze middag is ook interessant voor mensen die al bekend zijn met de theorie van Cultuur in de Spiegel en al eerdere bijeenkomsten hebben bijgewoond. Op de website van Cultuur in de Spiegel vindt u veel informatie: www.cultuurindespiegel.nl

Inschrijven

De themamiddag is op woensdag 20 november van 13:30 tot 17:00  (inloop 13.30 uur, start 14.00 uur)  en voor ICC’ers , cultuurcoördinatoren, leerkrachten, docenten en directies van primair en voortgezet onderwijs. De kosten bedragen € 25 (incl. BTW) per persoon en wordt gehouden bij de VAK, centrum voor de kunsten in Delft. Deze themadag wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Fonds Cultuurparticipatie.

Klik hier om in te schrijven. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We hopen je op 20 november te zien bij De VAK.

Tags: ,


Over deze Cultuurheld

Cultuurhelden heeft een groot netwerk aan kunstdocenten, professionals en educatoren. We geven waar mogelijk deze mensen graag het woord!Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.