Digitale Krant – Sportfotografie; resultaten en processen – BS Het Mozaïek

Kinderen uit groep 7/8 van de basisschool Het Mozaiek in Delft werkten gedurende twee lessen met het thema Sportfotografie.Onder begeleiding van mediadocenten van De VAK en ondersteuning van hun eigen leerkracht creëerden de kinderen in groepjes een mindmap met hun eigen definities van Sport. Met een door hun gekozen sport, experimenteerden de kinderen met fotocamera’s. Hierin onderzochten ze o.a. verschillende camerastandpunten, foto’s met beweging en mogelijke lichaamshoudingen in combinatie met sport.

Uit alle resultaten kozen de kinderen twee foto’s die ze vervolgens in hun groep aan de klas presenteerden met de beamer. Daarnaast hebben de kinderen elkaar geïnterviewd over het maakproces, de inhoud van de sportfotografieworkshop en hetgeen dat ze geleerd hebben tijdens de workshops. De geselecteerde foto’s van de kinderen, hun interviews over het creatieve proces en foto’s van de ‘Making Of’ komen samen in deze film.

 

Tags: , ,


Over deze Cultuurheld

De laatste jaren is Kim als zelfstandige betrokken geweest bij Cultuurhelden in de rollen van mediadocent, kunstcoach en projectcoördinator. Sinds november 2016 werkt ze bij DOK als adviseur kunst- en cultuureducatie met het specialisme media. Ze zet zich hierbij nog steeds in voor Cultuurhelden, en ook voor KUNSTklik. Kim is ervan overtuigd dat deelname aan kunstzinnige en culturele activiteiten van belang is voor de identiteit- en burgerschapvorming van een individu.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.