Achtergrond

Gepubliceerd op 27 november 2013 | door Ann Meijer

Het Geheim van Q – Het Filiaal

 

Trailer van het theaterstuk Het Geheim van Q van theatergroep Het Filiaal die werd getoond tijdens de themamiddag Cultuur in de Spiegel op 20 november 2013. Nina de Hondt van Het Filiaal toonde aan hoe kunst kinderen leert om ruimdenkend te zijn. 

Verhaal

M is 10 en nog nooit buiten geweest. Dat is nou eenmaal het veiligst, zegt Q. Hij is de baas van de stad waar M samen met haar vader, moeder en opa woont. Als je binnen blijft zitten kan er tenminste niks gebeuren. Dat zijn de regels van Q en iedereen houdt zich er aan. Totdat de opa van M zich iets herinnert en plots verdwijnt. Voor de eerste keer in haar leven lapt M de regels aan haar laars en gaat ze naar buiten: op zoek naar opa én naar het geheim van Q …

Workshop 

In de voorstelling wordt alles dat enigszins gevaarlijk is, door Q verboden. Met inspirerend materiaal en onder begeleiding van een Filiaalvakdocent kunnen kinderen een eigen gevaarlijke situatie in scène zetten. In het groot én in het klein!

 

Tags: ,


Over deze Cultuurheld

Ann is sr. adviseur voor Cultuureducatie met Kwaliteit. Ze werkte jarenlang als theaterdocent, ontwikkelde en begeleidde kunsteducatieve onderwijsprojecten in binnen-en buitenland. Ann maakte studie van meervoudige intelligentie en creativiteitsontwikkeling. Ze maakt vertalingen naar de praktijk; verbindend, verbredend, verdiepend. Daarnaast heeft ze een theateropleiding en een Master Interdisciplinaire Kunsteducatie afgerond. Ze is bevlogen, enthousiast en ervaren.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.