Nieuws

Gepubliceerd op 18 maart 2014 | door Ann Meijer

Donderdag 20 maart Eindconferentie Cultuur in de Spiegel

Op donderdag 20 maart 2014 ronden de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en SLO (nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling) het onderzoeksproject Cultuur in de Spiegel af met een conferentie. Op deze dag staat de opbrengst van het meerjarig onderzoek voor de onderwijspraktijk centraal, die scholen handvatten biedt om te starten met een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs. De conferentie vindt plaats in de Buitensociëteit in Zwolle.

Programma

Naast plenaire lezingen van onder andere Barend van Heusden kent de conferentie een breed scala aan workshops, verzorgd door de pilotscholen, adviseurs Cultuur in de Spiegel, onderzoekers van de RuG en leerplanontwikkelaars van SLO. Dan wordt ook een leerplankader voor de onderwijspraktijk gepresenteerd.

Doelgroepen

De conferentie is primair bedoeld voor ICC’ers (po), cultuurcoördinatoren (vo), schoolleiders (po en vo), leraren van cultuurgerelateerde vakken en lerarenopleiders. Ook culturele aanbieders, beleidsmakers en vertegenwoordigers van kenniscentra zijn van harte welkom. Namens de VAK, centrum voor de kunsten Delft zal projectleider Miriam Bosman deze conferentie bijwonen.

Over Cultuur in de Spiegel

Cultuurtheorieën en wetenschappelijk onderzoek over cultuur gaan er steeds nadrukkelijker van uit dat we cultuur niet mogen zien als een verzameling van objecten en producties. Het kenmerkende van cultuur zit in de betekenis die mensen er aan geven. Die betekenissen, gevoelens, indrukken liggen niet vast in de objecten en producties. Ze zijn ook niet statisch, maar veranderlijk. Cultuur moet daarom vooral worden gezien als een proces van omgaan met en interpreteren van de omringende wereld. In het onderzoek Cultuur in de Spiegel is onderzocht wat dit betekent voor de huidige onderwijspraktijk.

Tags:


Over deze Cultuurheld

Ann is sr. adviseur voor Cultuureducatie met Kwaliteit. Ze werkte jarenlang als theaterdocent, ontwikkelde en begeleidde kunsteducatieve onderwijsprojecten in binnen-en buitenland. Ann maakte studie van meervoudige intelligentie en creativiteitsontwikkeling. Ze maakt vertalingen naar de praktijk; verbindend, verbredend, verdiepend. Daarnaast heeft ze een theateropleiding en een Master Interdisciplinaire Kunsteducatie afgerond. Ze is bevlogen, enthousiast en ervaren.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.