Achtergrond

Gepubliceerd op 16 oktober 2015 | door Cultuurheld

Buitenbeeld: Chyramain van Kempen

Meer dan 60 leerkrachten, directeuren, kunstdocenten, educatiemedewerkers en andere betrokkenen kwamen donderdag 18 juni jl. naar de feestelijke afsluiting van 2 jaar Cultuurhelden. Drie Cultuurhelden stelden we buitenbeeld een aantal vragen.

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Chyramain van Kempen en theaterdocent. Ik geef sinds oktober 2014 lessen voor verschillende projecten voor de VAK, waaronder Cultuurhelden.”

Waar zit de uitdaging?

“Proberen vanuit het thema meer uit kinderen te halen en dat te koppelen aan theater. Dit doen we vaak in zo’n drie lessen waarbij we op meerdere vlakken bezig zijn met uiteindelijk als doel het creatieve proces middels theater te stimuleren. Om hierbij het beste resultaat te behalen, maken we alle lessen binnen Cultuurhelden op maat.”

Zie je al een verandering optreden?

“Jazeker. We komen op veel verschillende scholen. Het is leuk om te zien dat op scholen die al wat langer meedoen aan Cultuurhelden, de docenten het langzamerhand beginnen over te nemen. Docenten zien zelf de meerwaarde en willen het graag zelf implementeren in hun eigen lessen zodat ze zelf de creativiteit van kinderen kunnen stimuleren. Dat is erg waardevol.”

Waar staat Cultuurhelden over 2 jaar?

“De VAK-docent verandert meer na de achtergrond en de docenten op school gaan het meer zelf doen. Theatermakers, beeldend kunstenaars en andere specialisten met specifieke kennis blijven nodig maar de uitwerking komt steeds meer bij de scholen te liggen. De rol van de VAK-docent wordt meer die van coach.”

Tags:


Over deze Cultuurheld

Cultuurhelden heeft een groot netwerk aan kunstdocenten, professionals en educatoren. We geven waar mogelijk deze mensen graag het woord!Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.