Impressie

Gepubliceerd op 13 maart 2016 | door Margrith Barnhoorn

Dans en Heelal

Vrijdag 15 januari stond ik klaar voor mijn training met het team van de Oostpoort. Zij wilden graag werkvormen en dansante handvatten om zelf de leerlingen te kunnen begeleiden op het gebied van dans. De insteek van de dag? DOEN!

En of ze gedaan hebben… Mijn opdrachten werden iedere keer vol overgave uitgevoerd en beleefd waardoor ze niet alleen alle stof die ik ze wilde meegeven echt hebben ontvangen, maar ook een ontzettend leuke groep dansleerlingen bleken te zijn. Als kers op de taart hebben ze een prachtige improvisatie gedanst waar ik als dansdocent oprecht trots op was.

Hélène de Grood

Bij de training ware de vakdocenten Helene de Grood, Mari Stikvoort, Caroline le Chat en Janine Schott betrokken. In de weken na de vakvaardighedentraining hebben de leerkrachten zelf lessen gemaakt met als thema Heelal. De vakdocenten hebben de leerkrachten hierbij waar nodig gecoacht. Het zijn mooie lessen geworden waarin ze dat wat ze geleerd hebben toegepast. De leerkrachten en de vakdocenten zijn trots op de resultaten. Tijd, ruimte, kracht en beweging kwamen tot leven op de Oostpoort.

Margrith Barnhoorn

Tags: , , ,


Over deze Cultuurheld

Margrith Barnhoorn is kunsthistoricus, van jongs af aan enthousiast museumbezoeker en lezer. Zij geeft al vele jaren les aan volwassenen en weet haar bevlogenheid over wat mensen bedacht en gemaakt hebben over te dragen. Als rondleider in een museum en in de stad leert zij mensen bewust kijken naar de wereld om ons heen en de wereld die daarachter zit. In die hoedanigheid is zij zelfs weesmoeder geweest in museum Prinsenhof. Margrith werkt bij DOK als adviseur kunst- en cultuureducatie. Bij Cultuureducatie met Kwaliteit is zij betrokken als inhoudelijk en organisatorische coördinator.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.