Verhalen maken met animatie: een technische training

Eerder volgde het team van de Delftse Montessorischool al een training om met foto en film te werken. Ze leerden technieken om verhalen te maken en in beeld te brengen. Toch merkten ze dat ze  extra uitleg over de computer- en opnametechniek nodig hadden om er echt mee aan de slag te kunnen. Want je kunt wel een goed verhaal en mooie beelden hebben, als ze niet goed gemonteerd zijn is het effect veel minder dan je zou willen. Ook is er een risico dat beelden ongemonteerd in de camera blijven zitten als het werken met de computerprogramma’s niet lukt.

Afgelopen week werkten zij daarom ‘hands on’ onder de begeleiding van filmmaakster Kim Schonewille aan het maken van een stopmotion filmpje. Het team maakte eerst de foto-opnames en verwerkte de beelden tot een filmpje in het programma Movie Maker voor Windows en Quicktime Pro voor de Mac.

Na twee uur wist het team hoe ze met deze computerprogramma’s de opgenomen beelden tot een film kunnen monteren. Daarmee zijn ze weer een stap verder in de richting van hun doel, namelijk het inzetten van foto en film in de creatieve lessen voor de leerlingen bij onderwijsthema’s.

 

Tags:


Over deze Cultuurheld

Ann is sr. adviseur voor Cultuureducatie met Kwaliteit. Ze werkte jarenlang als theaterdocent, ontwikkelde en begeleidde kunsteducatieve onderwijsprojecten in binnen-en buitenland. Ann maakte studie van meervoudige intelligentie en creativiteitsontwikkeling. Ze maakt vertalingen naar de praktijk; verbindend, verbredend, verdiepend. Daarnaast heeft ze een theateropleiding en een Master Interdisciplinaire Kunsteducatie afgerond. Ze is bevlogen, enthousiast en ervaren.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.