Nieuws

Gepubliceerd op 5 februari 2017 | door Ilona Rozenboom

Opnieuw vier jaar steun voor Cultuurhelden

Na weken van duimendraaien kregen wij afgelopen donderdag eindelijk het verlossende woord: het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft besloten om Cultuurhelden nóg vier jaar te steunen. We mogen door! In de komende periode leggen de gemeente en het Fonds samen jaarlijks een bedrag van totaal € 111.138,- in, wat we mogen gebruiken om het creatief proces op onze Cultuurhelden-scholen nog verder te versterken.

Bouwstenen
In het projectplan dat bij de fondsenaanvraag is ingediend zijn we uitgegaan van een aantal bouwstenen. Zo willen we groeien naar een totaal van 15 deelnemende scholen, waarbij elke school een coördinator toegewezen krijgt. Als school stel je samen met de coördinator vast hoe je inzet op versterking van het creatief proces, bijvoorbeeld door trainingen, samen lessen ontwikkelen en uitvoeren, ontwikkelcafés, Kunstenaar in de Klas en coaching on the job. Om in te zetten op kennisdeling blijven we werken aan de website, de jaarlijkse netwerkbijeenkomst, masterclasses en coaching voor kunstdocenten en coördinatoren. Nieuw in deze regeling is dat we willen dat de kern van het creatief proces verspreid wordt over alle Delftse scholen. Dat doen we door een light-variant te ontwikkelen en een inhoudelijke spin-off in KUNSTklik te realiseren. Tot slot zetten we in op samenwerking met pabo’s en kunstvakopleidingen, om ook te investeren in de leerkrachten van de toekomst.

Feedback
Bij de beschikking heeft het Fonds feedback op de aanvraag toegevoegd. Uit de feedback blijkt vooral dat er een grote mate van vertrouwen is in de grondslag onder het creatief proces, de betrokkenheid van de scholen en de expertise die DOK in huis heeft. Er is veel enthousiasme over de diepgang van de trajecten en de hoeveelheid maatwerk die bij Cultuurhelden hoort.

We zijn erg trots op de positieve reactie van het Fonds en kunnen niet wachten om al onze mooie plannen te realiseren, zodat we over vier jaar vol tevredenheid terug kunnen kijken op een tweede succesvolle Cultuurhelden-periode. Heb je vragen over de plannen voor de komende jaren? Neem contact op met Ilona Rozenboom, projectleider Cultuurhelden, via i.rozenboom@dok.info.

Tags:


Over deze Cultuurheld

Ilona werkt als zelfstandige in diverse gemeentes aan de coördinatie van Cultuureducatie met Kwaliteit. Met haar passie voor cultuureducatie wil ze zoveel mogelijk leerlingen én leerkrachten leren wat mooie culturele ervaringen voor je kunnen betekenen. Naast haar werk studeert ze voor haar master Onderwijswetenschappen en neemt ze als gitarist en zangeres deel aan diverse bands. Tussen november 2016 en januari 2018 werkte Ilona bij DOK als projectleider Cultuurhelden.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk de video-impressie of bel 015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.