Nieuws

Gepubliceerd op 7 september 2017 | door Ilona Rozenboom

Masterclass Cultuurhelden op 27 september: kom je ook?

Probleemstelling en onderzoeksvraag in een dynamisch creatief proces!

Door Anouk Nooteboom, leerkracht, beeldend kunstenaar en specialist in creatieve processen met leerlingen in het primair onderwijs.   

Met veel plezier presenteren we de eerste masterclass van de nieuwe Cultuurheldenperiode! Hierin besteden we aandacht aan de onderzoeksvraag en de probleemstelling als basis voor het creatieve proces.

Woensdag 27 september geeft Anouk Nooteboom, leerkracht, beeldend kunstenaar en specialist in creatieve processen met leerlingen in het primair onderwijs een masterclass. Anouk ontwikkelde een manier van werken waarbij ze vanuit de probleemstelling en de onderzoeksvragen van de leerlingen met didactische vragen en werkvormen het creatieve proces begeleidt en voortdurend naar een hoger plan tilt.

Zij spreekt leerlingen op hun kwaliteiten aan, legt het proces in hun handen, stimuleert en daagt ze uit om op onderzoek te gaan. De werkvormen die zij als beeldend kunstenaar voor haar lessen op school ontwikkelde, draagt zij in de masterclass enthousiast over.

Ze zijn interdisciplinair, op alle kunstdisciplines toepasbaar.

Schrijf je nu in

Datum: woensdag 27 september 2017
Tijd: 14.00 tot 17.00 uur
Locatie: Rietveldtheater, Rietveld 49 in Delft
Voor: leerkrachten, directie, kunstdocenten, educatiemedewerkers verbonden aan Cultuurhelden
Kosten: geen

Feestelijke start Cultuurhelden
Daarnaast is het donderdag 23 november tijd voor de feestelijke start van de nieuwe periode Cultuurhelden. Via het aanmeldformulier voor de masterclass kun je je hiervoor ook alvast aanmelden.


Over deze Cultuurheld

Ilona werkt als zelfstandige in diverse gemeentes aan de coördinatie van Cultuureducatie met Kwaliteit. Met haar passie voor cultuureducatie wil ze zoveel mogelijk leerlingen én leerkrachten leren wat mooie culturele ervaringen voor je kunnen betekenen. Naast haar werk studeert ze voor haar master Onderwijswetenschappen en neemt ze als gitarist en zangeres deel aan diverse bands. Tussen november 2016 en januari 2018 werkte Ilona bij DOK als projectleider Cultuurhelden.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk de video-impressie of bel 015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.