Nieuws

Gepubliceerd op 20 oktober 2017 | door Ann Meijer

Parkschool van start!

We keken er naar uit, nu was het zover. We konden de Parkschool als nieuwe Cultuurheld welkom heten. Op 10 oktober was de aftrap met de 1e basistraining voor het hele team.

Vol enthousiasme gingen de teamleden aan de slag met vragen als: “Wat willen wij onze kinderen meegeven?”. Daar kwamen antwoorden op als: “geef ze de ruimte”, “niet kooien, maar vrij laten”, “het echte kind zien”, “een piekervaring meegeven, iets dat ze nooit meer vergeten”.
Daarbij kwam ook aan bod: “Hoe kijk je naar kinderen? Is het glas half vol of half leeg? Elk kind is anders.”

Het nadenken over creativiteit kwam samen in een “tweet” naar Jet Bussemaker:  “Jet, kunst en cultuur is voor de kinderen van de Parkschool essentieel, omdat een deel van hen dit van huis uit niet meekrijgt. We willen van onze leerlingen geen eenheidsworsten maken, maar creatieve denkers.” In deze tweet werd impliciet verwoord dat voor creativiteit meer nodig is dan out-of-the-box denken, diversiteit in materialen, fantasie, proberen en ervaren. Iets wat in de discussie daarvoor steeds benadrukt werd.

Met al deze nieuwe ontgonnen gedachten gaat het team de tweede bijeenkomst in; waarin ze een creatief proces gaan ervaren en een creatief proces voor hun leerlingen zullen ontwerpen. Een handvol kunstdocenten staat al te trappelen om hen daarin bij te staan.

Bekijk hier een filmpje van deze aftrap


Over deze Cultuurheld

Ann is sr. adviseur voor Cultuureducatie met Kwaliteit. Ze werkte jarenlang als theaterdocent, ontwikkelde en begeleidde kunsteducatieve onderwijsprojecten in binnen-en buitenland. Ann maakte studie van meervoudige intelligentie en creativiteitsontwikkeling. Ze maakt vertalingen naar de praktijk; verbindend, verbredend, verdiepend. Daarnaast heeft ze een theateropleiding en een Master Interdisciplinaire Kunsteducatie afgerond. Ze is bevlogen, enthousiast en ervaren.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.