Column

Gepubliceerd op 12 december 2017 | door Jasmin Tholenaars

CONNECTED

Knopen. Volgens knoopje Henk Oosterling zijn we dat allemaal. Knopen in een (on)zichtbaar netwerk van het leven; niet met elkaar verbonden met draden, maar met energieën. CONNECTED! rappen de knoopjes van ONE on Stage. We kijken met open mond naar het optreden van de jonge artiesten. De hedendaagse technologie laat hen in de steek, maar gelukkig kunnen ze bouwen op hostknoop Ivan Words, die ze een nieuwe kans geeft, omdat er ruimte mag zijn voor fouten. Na afloop onderwerpen we de jongeren aan een vragenvuur in een persconferentie-achtige setting, waar we het verhaal achter het optreden horen en het respect zienderogen groeit. Trots mogen die knoopjes zijn op zichzelf!

Om met elkaar in verbinding te komen en samen te werken aan de toekomst, is de dialoog onmisbaar. Onder het genot van een drankje en de heerlijke hapjes van Vrije Smaken CONNECTEN de leerkrachtknoopjes er op los. Naar aanleiding van een aantal stellingen worden er harten gelucht, gevoelens en gedachtes gedeeld en discussies aangegaan. Allemaal onzichtbare draadjes die ons een stukje dichterbij elkaar brengen.

The question is: to be or not to be? Maar als ik bén, hóé ben ik er dan? Geïnteresseerd? Wat is mijn staat van zijn? Virtueel? Hoe kijk ik naar de toekomst? Piramidaal? Met welk medium ben ik het meest verbonden? De computer? Wat heeft de computer eigenlijk met míj gedaan…? Ondanks dat ik weet dat dat meer is dan ik wil toegeven, en ik meeklap voor Henk met mijn collegaknoopjes, zoals een goed intervidu betaamt, check ik WhatsApp even om te lezen of alles goed is met mijn kleine knoopje en zet mijn telefoon uit om mezelf een statement te maken; dat ik óók nog weet hoe het is om zónder computer te CONNECTEN!


Over deze Cultuurheld

'Álles vertelt een verhaal': een foto, een tekening, een boek, een liedje, een knutsel, een kind, een juf. Jasmin Tholenaars vindt het leuk om op verschillende manieren verhalen te horen, te delen en te verzamelen, maar ook om ernaar op zoek te gaan en ze te máken. De afgelopen jaren heeft zij in verschillende 'keukens' mee mogen kijken binnen de Laurentiusstichting. Op dit moment is zij werkzaam op de Bernadette Mariaschool, waar ze graag op een creatieve wijze (in denken én doen) invulling geeft aan haar onderwijs als kleuterjuf en Remedial Teacher.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.