Nieuws

Gepubliceerd op 11 mei 2018 | door Miriam Bosman

21st century skills-aanvraag voor project M = T + R gehonoreerd

Goed nieuws! De commissie van Regieorgaan SIA heeft een 21st century skills-aanvraag voor M = T + R gehonoreerd en beoordeeld als positief en relevant. Hiermee kan het coachingsprogramma M = T + R voor leerkrachten verder ontwikkeld worden.

De commissie van Regieorgaan SIA: “De kennis uit de onderzoeksgroep kunsteducatie van de Hanzehogeschool Groningen wordt ingezet om via muziek aan taal en rekenen te werken. Deze vernieuwing is ontwikkeld door kunstenaar Wolf Brinkman en goed te implementeren in het basisonderwijs. Het voorstel levert een interessante samenwerking op en de inzichten zijn waarschijnlijk direct toepasbaar. De commissie adviseert de aanpak van videofeedback en bijbehorende analysemethode beter uit te werken tijdens de uitvoering van het project”.

Voor het ontwikkelen van het coachingsprogramma breiden we onze samenwerking uit met Freinetschool Delft, Evert B. Boele, Lector Kunsteducatie van Hanzehogeschool Groningen (en bijzonder hoogleraar Cultuurparticipatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en Ellen de Vugt, docent en onderzoeker bij de opleiding Pabo van Hogeschool Rotterdam. De kennis en ervaring van de Talentenkrachtaanpak staan model voor dit te ontwikkelen coachingsprogramma, die video-interaction coaching als methode gebruikt voor Wetenschap & Technieklessen.

Tags: ,


Over deze Cultuurheld

Miriam is teamleider kunst- en cultuureducatie bij DOK. De eerste periode van Cultuurhelden leidde ze als projectleider het programma in goede banen en zorgde voor een heldere vertaling van de wensen van de Delftse scholen in passende trajecten. Haar drijfveer is om het creatieve vermogen van kinderen aan te boren en te vergroten door op school ruimte te maken voor onderzoek, experiment en het creatief proces.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk de video-impressie of bel 015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.