Kunstenaar in de Klas op de Gabriëlschool

Kleuters en Maarten Bel

Planeet Mip ?

Vorige week vond de eindpresentatie plaats van het project Kunstenaar in de Klas op de Gabrielschool. Maarten Bel; performance en beeldend kunstenaar (zie hier meer: http://www.maartenbel.nl/) werkte 6 weken lang, 1 keer per week met de kleuters uit de klas van leerkracht Nancy Soares.

Wekenlang dachten zij na over ‘planeet Mip’; een nieuwe planeet, gekraakt door kinderen omdat ze het zat waren om samen met volwassenen op aarde te moeten leven. Hier was het leven écht anders! De bewoners van de planeet (ook wel genoemd Mippers), zeggen ‘woef’ als ze je gedag zeggen, zijn ietwat groen van kleur, en hebben vreemde gewoontes als het om sportscholen gaat. Ook werd de Flora en Fauna van Planeet Mip uitvoerig omschreven; de verschillende muziekbloemen, de insecten en de zeemeerminnen met propellors!

Zie hier een beeldverslag van flarden van al het onderzoek dat de leerlingen deden en de uiteindelijke presentatie van ‘Planeet Mip’.

Planeet Mip is roze.

 

Natuurverschijnselen op planeet Mip.

 

Zeemeerminnen met propellor op planeet Mip.

 

          

 

Vooronderzoek over de naam van de planeet.

 

Roze gras, scheetraketjes en lopende bonen op Planeet Mip.

 

 

De regels en gewoontes op planeet Mip.

 

Waar ligt planeet Mip precies? Het wordt de andere kleuterklassen en groep 3 nauwkeurig uitgelegd.

 

Gevaarlijke muggen op planeet Mip!

 

Nog meer Mip-muggen.

 

Muziekbloemen met ieder een eigen liedje.

 

Mippers op de lange trap onderweg naar de sportschool.

 

Bij de laatste voorstelling komen ook ouders kijken.

 

 

Tags: , , ,


Over deze Cultuurheld

Voormalig Projectleider Cultuurhelden en heeft een achtergrond als vormgever en beeldend kunsteducator. Het toegankelijk maken van hedendaagse kunsten voor grote doelgroepen is waar zij enthousiast van wordt: 'Na het afronden van mijn bachelor docent beeldende kunsten werk ik als ZZP'er voor verschillende musea en andere kunstinstellingen. Hier werkte ik mee aan de ontwikkeling van visie op kunstonderwijs, samenwerkingen met scholen en ontwikkelde ik kunsteducatieve projecten voor verschillende doelgroepen. Ook werk ik regelmatig mee als organisator, coördinator en producent in het kader van deze educatieprojecten maar ook aan tentoonstellingen en hieraan gekoppelde publieksactiviteiten. Regelmatig werk ik zelf gelukkig nog op de vloer met groepen leerlingen. Daarnaast ben ik tevens afgestudeerd als productontwerpster; het ontwerpen van nieuwe materialen en objecten zijn nog steeds onderdeel van mijn praktijk.'Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.