Nieuws

Gepubliceerd op 1 april 2020 | door Janneke Baken

Cultuurhelden Update

Op dit moment zijn alle Cultuurheldactiviteiten voor dit schooljaar geannuleerd of ‘on hold’ gezet. Welke activiteiten toch door kunnen gaan of worden ingehaald, en hoe en wanneer, wordt door de school bepaald in overleg met de Cultuurheldcoördinator. Het is mogelijk om het programma, eventueel met de nodige aanpassingen, in september, oktober of november in te halen.

Leerkrachten mogen ook nu ondersteuning verwachten om werkvormen en ideeën voor les op afstand te ontwikkelen. Schroom niet om vragen over alternatieve lesvormen te stellen en samen met de Cultuurheldcoördinator de mogelijkheden te verkennen. Sommige leerkrachten hebben deze weg al gevonden en krijgen via Skype ondersteuning van een kunstvakdocent bij het ontwikkelen van hun lessen (‘Het ontwikkelcafé’ op afstand).

Wij wensen alle scholen veel creativiteit sterkte toe de komende tijd!

Voor meer informatie over Cultuurhelden kun je een mailtje sturen naar: j.baken@dok.info.


Over deze Cultuurheld

Projectleider Cultuurhelden. In 2002 studeerde Janneke af aan de Willem de Kooning Academie in audiovisuele vormgeving terwijl ze muziek maakte en de poppodia bestormde met de The Riplets. Ze is onder meer werkzaam geweest als projectleider educatie, als hoofd van popcentrum de Popcentrale in Dordrecht en als programmaleider Kunst & Design en Muziek bij ToBe Cultuurcentrum in het Energiehuis, ook in Dordrecht. Janneke ontwikkelde en organiseerde cursusaanbod, en activiteiten en educatieprojecten voor met name kinderen en jongeren. Daarbij werkte ze samen met collega-programmaleiders van andere disciplines, met docenten, de afdeling Onderwijs, zorginstellingen, scholen en culturele instellingen. In juli 2017 is ze afgestudeerd aan de Master Education in Arts aan het Piet Zwart Institute in Rotterdam op een onderzoek naar betekenisvol kunstonderwijs. Janneke is ervan overtuigd docenten, scholen, subsidiënten en partners het belang van Cultuurhelden te kunnen laten zien.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.