Nieuws

Gepubliceerd op 1 april 2020 | door Angela Kok

Cultuurhelden Update

Op dit moment zijn alle Cultuurheldactiviteiten voor dit schooljaar geannuleerd of ‘on hold’ gezet. Welke activiteiten toch door kunnen gaan of worden ingehaald, en hoe en wanneer, wordt door de school bepaald in overleg met de Cultuurheldcoördinator. Het is mogelijk om het programma, eventueel met de nodige aanpassingen, in september, oktober of november in te halen.

Leerkrachten mogen ook nu ondersteuning verwachten om werkvormen en ideeën voor les op afstand te ontwikkelen. Schroom niet om vragen over alternatieve lesvormen te stellen en samen met de Cultuurheldcoördinator de mogelijkheden te verkennen. Sommige leerkrachten hebben deze weg al gevonden en krijgen via Skype ondersteuning van een kunstvakdocent bij het ontwikkelen van hun lessen (‘Het ontwikkelcafé’ op afstand).

Wij wensen alle scholen veel creativiteit sterkte toe de komende tijd!

Voor meer informatie over Cultuurhelden kun je een mailtje sturen naar: j.baken@dok.info.


Over deze Cultuurheld

Angela is na haar opleiding gestart in de evenementensector in Rotterdam en focuste zich al snel op jongerenprojecten. Zo was ze projectleider van de Kunstbende in de regio Rotterdam en bij het jongerenorganisatiebureau Cultuurschok. Daarna werkte ze bij het Kunstgebouw als adviseur jongerenprojecten voor diverse gemeenten. Na een paar jaar ging ze terug naar de grote stad Rotterdam. Daar werkte ze als projectleider Wijkprojecten met een creatief team bij de SKVR. In die periode ontwikkelde ze het talentontwikkelingstraject de Kweekvijver, een project waarin jongeren met talent voor bijvoorbeeld streetdance, graffiti, rap en producing werden opgeleid als workshopdocent. Na een paar mooie jaren maakte ze in 2012 de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Afgelopen jaren heeft ze in samenwerking met diverse opdrachtgevers, zoals Kunstgebouw, stichting DelftsPeil (Kunst in de wijk in Delft), projecten ontwikkeld. Ze was projectleider Cultuureducatie met Kwaliteit in de gemeente Maassluis en Midden-Delfland. Nu een mooie uitdaging in Delft.Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.