deoostpoort

Basisschool De Oostpoort

‘Team, kinderen en ouders werken samen met passie, creativiteit, ambitie en plezier.’

De Oostpoort is een katholieke Jenaplanschool, waar gewerkt wordt vanuit de uniciteit van kinderen. Iedereen is anders, niemand is gelijk maar wel gelijkwaardig. De school geeft haar katholieke identiteit vorm door een ontmoetingsschool te zijn.

De Oostpoortschool biedt een veilige omgeving, waar iedereen elkaar in zijn waarde laat, elkaar en de omgeving respectvol benadert en met plezier werkt en leert: ‘als Jenaplanschool nemen we verschillen als uitgangspunt.’ Het team, kinderen en ouders werken samen met passie, creativiteit, ambitie en plezier.

Speerpunten

De Oostpoortschool verbindt cultuureducatie met wereldoriëntatie in een schoolbreed onderwijsproject. Leerkrachten vergroten hun vakinhoudelijke kennis en vaardigheden in theater, dans en beeldende vorming.

Traject

Na evaluatie van het project wordt in het derde jaar een schoolbreed ontwikkelmodel gemaakt met het Piccolofestival als podium. Daarna volgt een verdiepende training voor leerkrachten om hun vakinhoudelijke kennis en vaardigheden in theater, dans en beeldende vorming te vergroten.

De laatste berichten over De Oostpoort

11xcultuurhelden

11x Cultuurhelden

De eerste periode Cultuurhelden is afgesloten met de eerste 11 basisscholen in Delft. In dit filmpje zie je het creatief proces, de verwondering en het experiment op 11 verschillende manieren terug. In de nieuwe periode (2017-2020) verwelkomen we vier nieuwe scholen, waaronder de Herman Broerenschool en de Parkschool.


DansEnHeelal

Dans en Heelal

Vrijdag 15 januari stond ik klaar voor mijn training met het team van de Oostpoort. Zij wilden graag werkvormen en dansante handvatten om zelf de leerlingen te kunnen begeleiden op het gebied van dans. De insteek van de dag? DOEN!


elkestadisanders

Elke stad is anders. Waarom eigenlijk? En zie jij dezelfde stad als ik?

Leerlingen en leerkrachten van De Oostpoortschool zijn erg enthousiast bezig met het thema “Stad en Land”. Als onderdeel hiervan mocht deze cultuurheld in juni een dagje met de leerlingen aan de slag gaan met het onderdeel stedenbouw.


Bekijk hier alle relevante artikelen voor Basisschool De Oostpoort


Naar boven ↑
  • Over Cultuurhelden

    Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

    Weten hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk de video-impressie of bel 06 – 42 653 112.

  • Cultuurpartners

    Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.