Basisschool Het Mozaïek

‘De school is dé plek waar iedereen elkaar ontmoet en zichzelf kan zijn’

Basisschool Het Mozaïek is een open christelijke basisschool waar iedereen van harte welkom is. Waar ouders en leerkrachten samenwerken aan een veilige leeromgeving. De school is dé plek waar iedereen elkaar ontmoet en zichzelf kan zijn. Groeien als mens en jezelf worden, dat vindt het team van Het Mozaïek belangrijk: ‘op het Mozaïek respecteer je elkaar en leer je wat jou en de ander gelukkig maakt.’

Speerpunten

Met Cultuurhelden werkt basisschool het Mozaïek aan het ontwikkelen van vakinhoudelijke kennis en vaardigheden van leerkrachten voor theater, muziek en nieuwe media, vaardigheden op het gebied van geïntegreerd en gedifferentieerd werken en het begeleiden van creatieve processen.
Daarnaast werken zij aan het opzetten van een structureel traject Kunstzinnige Vorming (KUVO-traject) om de aansluiting met het voortgezet onderwijs op het gebied van beeldende vakken te verbeteren.

Traject

Na de basistraining volgt basisschool Het Mozaïek een gefaseerd tweejarig coaching-on-the-job-traject in gedifferentieerd en geïntegreerd werken. In jaar drie en vier volgt een toegespitst traject, afgestemd op een verdiept, geïntegreerd aanbod Kunstzinnige Vorming (KUVO) met speciale aandacht voor gedifferentieerd werken.

Voor het overgangstraject PO-VO is wordt in twee jaar vanuit een pilot een model ontwikkeld dat in het derde en vierde jaar wordt geïmplementeerd.

De laatste berichten over Het Mozaïek

11x Cultuurhelden

De eerste periode Cultuurhelden is afgesloten met de eerste 11 basisscholen in Delft. In dit filmpje zie je het creatief proces, de verwondering en het experiment op 11 verschillende manieren terug. In de nieuwe periode (2017-2020) verwelkomen we vier nieuwe scholen, waaronder de Herman Broerenschool en de Parkschool.


Kuvo Blok 3 – februari 2016

Basisschool het Mozaïek heeft in een blok kunstzinnige vorming een prototype gemaakt van een zeepkist. Deze zeepkist wordt in het volgende blok echt op maat gemaakt.


Als je de gebaande paden verlaat, hoe weet je dan of je op de goede weg bent?

In Cultuurheldentrajecten werken leerkrachten samen met kunstdocenten om de kinderen op weg te helpen. Het staat niet vooraf vast wat er precies zal gebeuren. De experimenten en inbreng van de kinderen staan centraal. Eén ding is zeker: saai wordt het nooit, voorspelbaar ook niet.


Bekijk hier meer relevante artikelen voor Basisschool Het Mozaïek


Naar boven ↑
  • Over Cultuurhelden

    Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

    Weten hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk de video-impressie of bel 06 – 42 653 112.

  • Cultuurpartners

    Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.