BS De Regenboog

‘Laat zien wie je bent’

Basischool De Regenboog is een katholieke basisschool waar wordt gewerkt met adaptief onderwijs. De school wil kinderen een zo breed mogelijke basis bieden voor verdere ontplooiing. Zelfstandigheid en samenwerken zijn belangrijke kernwaarden. Naast het vergaren van cognitieve kennis is er veel aandacht voor de totale ontwikkeling van ieder kind. Centraal daarbij staat het ‘leren presenteren’ en ‘laat zien wie je bent’. Hiervoor zet de school met name expressieve vakken in.

Speerpunten

Het verbinden van kunstvakken met onderwijsthema’s, het begeleiden van creatieve processen en het toewerken naar authentieke presentaties zijn speerpunten voor de school. De school kiest voor het ontwikkelen van doorgaande leerlijn drama waarmee leerkrachten en leerlingen hun presentatievaardigheden kunnen vergroten.

Traject

De school wil het traject opnemen in een vernieuwd beleidsplan cultuureducatie, dat ook wordt opgenomen in het schoolplan. De Regenboog investeert in het opleiden van Interne Cultuur Coördinatoren (ICC’ers) en werkt in een coaching-on-the-job-traject aan de hand van een gemeenschappelijk thema een ontwikkelmodel uit. Dit model vormt de basis voor de implementatie en het schrijven van het beleidsplan.

De laatste berichten over De Regenboog

Bekijk hier alle relevante artikelen voor Basisschool De Regenboog


Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.