De Eglantier Tanthof

‘Wij en de wereld: kinderen ontdekken dat ze samen meer weten dan alleen’

De Eglantier Tanthof is een openbare school waar rekening wordt gehouden met de cognitieve, creatieve en sociaal-emotionele mogelijkheden van ieder kind. De nadruk ligt op het aanbieden van passend onderwijs waarin leerlingen de kans krijgen in een eigen ontwikkelritme kennis en basisvaardigheden te verwerven om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen gaan. Om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten maakt de Eglantier gebruik van de methodes coöperatief leren en het International Primary Curriculum (IPC ). De keuze voor deze methodes en manier van lesgeven zijn er op gericht kinderen basisvaardigheden mee te geven: samenwerken, probleemoplossend vermogen, ict-geletterdheid, creativiteit, kritisch denken, communicatie, sociale culturele vaardigheden.

Speerpunten

Op de Eglantier krijgt muziekonderwijs – muziek horen, maken en beleven – door de hele school een plaats. Leerkrachten vergroten hun creatieve vermogens en vakinhoudelijke kennis op dit terrein en ontwikkelen materialen passend bij het IPC-onderwijs in school.

Traject

Na de basistraining werken leerkrachten met begeleiding van vakdocenten aan het opzetten en uitvoeren van een doorgaande lijn in het muziekonderwijs. Het eerste jaar wil de school beginnen door met Muziek het Engels op school te versterken.

De laatste berichten over De Eglantier Tanthof

11x Cultuurhelden

De eerste periode Cultuurhelden is afgesloten met de eerste 11 basisscholen in Delft. In dit filmpje zie je het creatief proces, de verwondering en het experiment op 11 verschillende manieren terug. In de nieuwe periode (2017-2020) verwelkomen we vier nieuwe scholen, waaronder de Herman Broerenschool en de Parkschool.


Kunnen leerkrachten zelf muziek creëren? Ja!

De leerkrachten van de Eglantier Tanthof maakten zich donderdagmiddag op voor een flinke uitdaging. Samen met trainer Debby Korfmacher, projectleider Ilona Rozenboom en muziekdocent Remco Visker gingen ze aan de slag met de vraag ‘Hoe ga je verder dan het aanleren van een liedje tijdens de muziekles?’ 


Bekijk hier alle relevante artikelen voor De Eglantier Tanthof


Reacties niet toegestaan

Naar boven ↑
 • Over Cultuurhelden

  Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

 • Nieuwsbrief

  * Verplicht veld
 • De Cultuurhelden nieuwsbrief ontvang je 4 x per jaar. We delen je gegevens nooit met anderen en afmelden is altijd mogelijk.

 • Volg ons

 • Cultuurpartners

  Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.