Laurentiusschool

Speciaal voor jou

Laurentius sbo is een Rooms-Katholieke school voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. De Laurentiusschool richt zich op het optimaal begeleiden van de kinderen qua leerproblematiek maar vooral ook ze weer lol te laten beleven in het schoolse leren. Werken, leren, spelen en zingeving met aandacht voor eigen initiatief en talenten, waar je kunt vertrouwen op nabijheid en onderlinge betrokkenheid.

Speerpunten

De Laurentiusschool wil Cultuurhelden inzetten om op een nieuwe manier naar het onderwijs te kijken. Om de leerlingen en de leerkrachten meer tools te geven om creatief te denken, hun verbeeldingskracht in te zetten en de samenhang in het onderwijs in brede zin te versterken. De Laurentiusschool gaat voor een vernieuwde benadering van het onderwijs. Na het volgen van de basistraining worden de speerpunten in samenspraak met het team verder ingevuld.

Traject

In schooljaar 2017-2018 huurt de school kunstdocenten van Cultuurhelden in om in blokken van tien weken les te geven aan de leerlingen. Zo maken de leerkrachten en de leerlingen vast kennis met de werkwijze waarin het creatief proces centraal staat. In de eerste helft van 2018 zal het team de basistraining volgen. Daarna wordt het traject verder vormgegeven.


Naar boven ↑
  • Over Cultuurhelden

    Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

    Weten hoe dat in de praktijk werkt? Neem contact op met Janneke Baken door te mailen naar j.baken@dok.info of bel  015 – 212 34 50.

  • Cultuurpartners

    Cultuurhelden wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Delft en uitgevoerd door DOK.